Интервю със Минка Петрова

Интервю със Минка Петрова

Мнениеот Минка Петрова на Сря Апр 22, 2009 12:51 pm

Казвам се Минка Еди Петрова.Собственик съм на първото за град Пловдив Професионално и Учебно грим студио "Beauty Make up-M". Работя и във фирма "Олком" - като официален гримьор за България на козметичните марки "Lumeme" и "IsaDora".
Много обичам природата. Харесвам и морето и планината. На море ходя два пъти в годината със семейството ми и приятели. На планина по често. Ходя на различни места. Най -често в Родопите, но обичам и Рила и Троянският балкан. Обичам да пътувам. Посещавам SPA хотели където може да се отпуснеш и релаксираш. Любимият ми цвят е лилавото.
1.Как станахте гримьор? Просто хобито ми стана професия. Преди доста години бях модел и тогава започнах да експериментирам върху себе си. След това имах агенция за модели и имах възможността да пробвам натрупаните умения и върху красивите ни моделки.
2.Има ли правила в гримирането? Обичам да рисувам ,а да рисуваш върху лицата на хората и да виждаш как те се променят и са щастливи ми дава пълно удовлетворение. В гримирането правила има, но е въпрос на усет на кой тип лице точно какъв грим подхожда.
3. Опишете се с три думи? Положително настроена, откровенна, принципна. Работя за клиентите и за удоволствие.
4.С какви хора работите? Работя и съм работила с агенции за модели : "ВИЗАЖ" –Пловдив,"FACE", 'MARINELLA MODELS' и "MORGAN MODELS",Продуцентска къща "ONLY ONE" с Дизайн Студио "ALEXSTAND". С Модните къщи "Галинел","Ивиа", Бутик "ШИК" и др. С тайландският дизайнер Сен Пинта. Моделите са доста. С Италианският фотограф Андреа Комедони. Работя със всички.
5. Как бихте "гримирали" света? Да гримирам света ще зависи от сезона и от настроението ми. През пролетта искам всичко да е много цветно- светло зелено,жълто, розово, лилаво и синьо. Лятото да е във бронзов загар. Есента във земни тонове на кафяво и зелено с малко оранж. А за зимата в сребърно и черно. За себе си предпочитам златно кафявата гама с оранжево червило. Живота ми си е розов и без да го гримирам. Живея простичко, заобиколена от любов със семейството ми и приятелите ми.
6. Имали ли сте недоволни клиенти? От гримът ми е имало само едно недоволно момиче преди доста време – 5 г. Нещо не се разбрахме какво иска. А нямаше и търпение да си тръгне без да дочака крайният резултат. Помня, защото ми стана много тъжно.
7. Имали ли кте денска мечта? Детската ми мечта не си е спомням.
8. Сега за какво мечтаете? Сега си мечтая семейството ми да са здрави. Да се развивам в професионален план. Повече пътешествия с приятели. Също и моите ученички да имат големи професионални успехи.
9. Рекламирайте се!!! Майстор-гримьор съм. В комисията съм за издаване на майсторски свидетелства към Занаятчийската Камара за град Пловдив. Организатор и жури съм в престижния конкурс за гримьори на "Италианският Фестивал на Красотата" организиран от "Кристиян оф Рома груп", които се превежда два пъти годишно. Работя с качествени Професионални и Маркови продукти.
Пожелавам на колегите много успехи !!!

Интервюто взе DEZiDERiQ
Минка Петрова
Site Admin

Назад към СТАТИИ И ИНТЕРВЮТА